Rekonstrukce domu v Holešově

„Máme rádi barvy, hlavně zelenou a žlutou, máme rádi dřevo a rádi bychom měli pěkný, sladěný a útulný interiér našeho domu,“ řekli nám mladí majitelé se dvěma dětmi. „Dům však potřebuje rekonstrukci, protože je potřeba jeho proměna z komerčních prostor na rodinný dům, finance jsou omezené.“ Domluvili jsme se na rekonstrukci přízemí a koupelny v patře.

Rekonstrukce domu v Holešově - 1. Obývací prostorRekonstrukce domu v Holešově - 2. Obývací prostor

Rozhodli jsme se, že původní půlkruhová čekárna bude zbourána a vytvoří se prostor na kuchyňskou linku. Zároveň zachováme světlík s denním světlem. Rozšíříme koupelnu a vytvoříme technický prostor na pračku a sušičku. Horní koupelna vznikla propojením původního WC a koupelny.

Od počátku projektu jsme přistupovali k rekonstrukci i interiéru domu s ohledem na finance, ale zároveň dodržet přání majitelů na jednoduchý, barevný a přitom praktický interiér pro rodinu s dětmi. Zelená kuchyňská linka byla doplněna dřevěnou pracovní deskou, horní skříňky jsou odlehčeny dvířky s mléčným sklem. Žlutá barva na křesle a stěně vnáší do pokoje optimismus, protože pokoj je orientován na sever. Útulnost pokoje dotváří dřevo na podlaze a v nábytku.

Herna je dětsky veselá s dostatečným prostorem na hraní, ale i rozkládací sedačkou na případné přespání. Vstup je zachován přímo z chodby nebo přes technickou místnost se žlutou dlažbou.

Horní koupelna v kombinaci bílo – zeleného obkladu je doplněna zajímavým obkladem se vzorem. Nábytek je opět dřevěný.

Začínáme rekonstruovat, tak doufáme, že se neobjeví další „taje staršího domu“ a pak hned zařizujeme, aby rodina mohla co nejdříve bydlet.

Rekonstrukce domu v Holešově - 3. Obývací prostorRekonstrukce domu v Holešově - 4. HernaRekonstrukce domu v Holešově - 5. HernaRekonstrukce domu v Holešově - 6. Horní koupelnaRekonstrukce domu v Holešově - 7. Horní koupelnaRekonstrukce domu v Holešově - stávající stavRekonstrukce domu v Holešově - návrh rekonstrukce